Friday, July 17, 2009

caye ngan mimpi??

aku da bes klas tgahari td...
nak cari artikel, tp bkn men nak lembap g..
bosan aku tunggu...

hmm...
kawan2, caye ngan mimpi x?
aku kadang2 xtau nak caye ke x..
pernah mimp yg aku anggap xde makne tp akhirnye btol jd mcm mulut org tue ckp...
tp cam besela...
xbek telalu pecaye kan mimpi..
takut terbawak-bawak je...

malam td aku xlene tido, mgkin sbb btuk yg slalu ganggu tido aku..
syik wat aku tejage..
malu jgk, syik btuk je kat klas..
btuk aku kot yg pling kuat aku rase kat klas..
bkn xmakan ubat,
da makan da..
xmau baik lg kot...

blik pada cite mimpi..
malam td aku de due mimpi..
xlene pun leh dapat due mimpi ehh..hehe

mimpi ptame aku nampak mak aku..
nampak chat,
nampak die pkai cantik2...
tp xde cakap pape ngan aku..
aku ske tgk mak aku senyum cam dalam mimp malam td..
mungkin aku mimpikan mak aku sbb aku telalu pkir kan die kot..
xpun aku rindu die...

mimpi kedue, aku jumpe die...
ktorg jd kwn bek..
macam xcaye...
ni btol mgkin aku rindu die...
tp mimpi kan selalu tebalik...
aku xkan jd kawan bek kot..
cukupla aku tgk dari jauh..
aku xnak tanggung pape risiko...

pape pun..
mimpi ni mainan tdo je..
jgn caye..

4 comments:

JIMMY HEBAT said...

wah2... ni dah tebawa2 sampai ke mimpi ader makne tu sis ngan si dia...
hahahaha...
batok pon nk malu kew???
wa slalu jek wat batok2...
hahahahahaha...

yuhanis said...

dayah...aku pon salu je mimpi mcm tu...igt x mse didi hilang...aku slalu mimpi dia blk rmh taw...dh jumpe,,,n aku tkot sgt coz org kate mimpi tu teblik kn..bgn tdo msti aku nanges...tkot x jmpe didi lg...tp syukur alhamdulilah..didi blk jgk rmh...ntahla dayah..bg aku klo kte mimpi tgh mlm...mybe akn jd knytaan n terblik dgn pe yg kte mmpi...tp klo mmpi tme mghrb or lewat suboh...mmg mAinan syaitan..tu pe yg aku taw la...yg ptg...bile dh kne mimpi mcm tu..ko byk kn istighfar n jgn tlalu pcaye k...=)

THE CALIPH OF ISLAM said...

Salam... Slalunya, mimpi adalah mainan syaitan. tp, kdg2 leh jadi betul juge. Erm... Tp, kalau mimpi waktu subuh tu, kene re-check. Slalunya ade something...

Wallahualam :)

Nurul Hidayah said...

mekaseh the caliph of islam......=)