Sunday, July 12, 2009

sayanggg mak...

salam....
waa...lamenye xupdate blog nie...da basi daa..hehhe

sem ni pemulaan baru untuk aku...
aku dapat rase sem nie akan jd best..tp xtau nape...harap2 btol pe yg aku rase..
aku nak tglkan suem cite smalam n nak mulakan yg baru...

cuti baru nie...byk bende yg jadi kat aku..
mcm yg aku pk, tuhan xbenti duge aku...
bru2 nie mak aku xcdent...
truk jgk...tulang blakang die lari...
die kne langgar ngan kerbau..
aku sakit hati btol ngan tuan pye kerbau..sampai arini pun die xdtg jenguk mak aku..
xpelaa...mge die sedar n jge kerbau die bek2...jgn de org len plak jadi mangse kerbau die pas nie...

seminggu jgk aku duk hospital tmankan mak aku...
bayangkan...mak aku xleh bangun lgsung...
ya Allah...sedihnye aku tgk...
rutin harian aku brubah...
pg bgn awal2, lap badan mak aku....
sambil lap aku ckp kat mak aku...
die adalah insan tepilih....
tuhan duge die ngan sume nie....

cukup smgu, doktor fwat kputusan nak operate mak aku...
tp mak aku xnak...risiko telalu besa..
mak aku mgkin lumpuh...huhu..

aku slalu ckp kat mak aku, klau aku leh ganti tempat die,
aku akn ganti...
sbb aku telalu sygkan mak aku...
she's everything 4 me...

skarang mak aku dalam proses nak sembuh...
kawan2...dokan mak dayah...huhu..

7 comments:

toni777 said...

Kita tumpang sama doakan mak Dayah cepat sembuh hendaknya...
Kuatkan semangat eh...

JIMMY HEBAT said...

sis moga ur mum cpt smbh..
amin...

Nurul Hidayah said...

tinkiu kekwn =]

ameerzzz said...

dayah.....aku baru je bc.....i feel sorry for ur mum....
insyallah ur mum akan sihat....aku akan doakan sekali....
ko kena slalo tepun mak ko....
ko da jauh ngan dier....slalo tanya khabar dia.....
biasalah daya......kiter semua slalo diduga oleh tuhan....cuma bezanyer mcm mamner kiter terima.......tp ape yg pasti....dugaan yg ko terima....ko boleh terima walaupun hati ko berat...tp ko still okey...aku tau ko bleh......semua dugaan nie bg ko kekuatan untuk menang dalam hidup ko....takyah sedih2....slalo ingat tuhan.....insyaallah everything will be okay......kalo ada problem ker aper ker, jgn segan ckp ngan aku k......
mcm tak biasa plak....hehehehe.......insyaallah aku tolong......walaupun ko slalo disakat oleh aku....heheheh...klah....take care dude....heee

m1ndfr34k said...

perghh syahdu nih...hurmm insyaAllah kte ramai2 la doakn smoga mak dayah cpt sembuh dan kembali seperti biasa Amin :)

hurmm sabar la, tu sme dugaan tuhan tuwh...slalu ingat kat tuhan...slalu brdoa agar cpat smbuh...kteorg pun doa skali...moga2 makbul cpt...

Nurul Hidayah said...

aminnnn...insyaallah...time kaseh kenkawan, time kaseh doakan mak...uhuhu...doa kalian sgt benilai wat kami sekeluarge...kekuatan dari korg aku perlu sgt time2 gni....time jauh dari mak yg skt...berat kot hati nak tgl mak...tp ni sume pun tuk mak...tuk org yg pling aku syg...uhuhu

yuhanis said...

huhuhu...dah dayah,,,,xmo sedih lg...skrg ni pun mak ko dh leh jln cket2 kn...sme2 kte doakn smga mak ko sht mcm biase k...aku pon rsau jgk ni...=)