Tuesday, August 4, 2009

Cite dari ganu...


Alhamdulilah aku da sampai melaka..
aku sampai btol2 pagi isnin, kul 5.00 pagi..
mekaseh kat anis yg datang mek aku..
cian anis, pg2 lagi da nak kne mek aku..huhu..
mekaseh banyak anis...
pagi 2 jugak trus g klas kul 8.30 pg..
pastu dapat tau jadual da tukar..
malam plak klas ganti kul 8.00..
agak pnat tp xpela bukan slalu penat gni..

aku lege dapat blik umah..
alahamdulilah..
pg 2 aku smapai umah dalam kul 5.00 pagi..
trus lelap kejap..
bkak2 mate pagi tu..
tgk mak da kat sebelah..
Ya Allah...tekejut jugak..
mak da leh jalan sendiri..
aku tekejut sebab mase aku tgl umah dlu maka aku xleh bangun..huhu
ni alhamdulilah mak da leh bangun,
da leh jalan sendiri..
ayah xyah pimpin da...
wlaupun xbpe chat lg, tp aku syukur..
sekurang-kurangnye nmpak mkin pulih...

smgu aku kat umah...
smgu jgk kau kat dapur..
slalu ayah yg masak..
tp ni aku blik ayah cti la masak..heheh..
2 antare cite best..

de jugak cite xbest time blik ni..
aku time kaseh kat makcik2 aku..
dorang tolong jage maka aku..
kbtulan umah dorang dekat ngabn umah aku..
yg xbestnye aku dgr mulut die cakap mak aku wat2 sakit ble kau blik..
Ya Allah sakitnye ati aku..
sedap2 mulut je ngutuk mak aku..
xkanla mak aku nak wat2 sakit..
die ingat best ke sakit ni..
yela org xrase leh la cakap macam2..
kcik ati btola aku..
depan aku elok je cakap nak tengokkan maka ku..
blakang kutuk..huhu
ni antare manusie2 talam 14 muke..
aku benci btol..
tp malas nak layan..
kalau aku layan aku pun same xgune cam dorang..
lantakla org nak cakap pe...

malam aku nak blik mlake..
lehnye aku da salam mak, da cium sume...
da nak turun tangge,
aku leh patah blik g kat mak aku..
rase macam xpuas plak pluk..huhu..
mase cium mak aku dapat rase air mate mak kat pipi die...
sedih kot die da xde kawan kat umah..
harapkan ayah ngan adik akula..huhu
tp aku xde pilihan ni untuk kebaikan sume..
aku kne jgk blik mlake..
ni tugas aku..

kawan-kawan,
mekaseh doa korang...
trus doa lg tuk mak dayah..
mge die cpt sembuh..
aminnnn.....
die de cakap nak chat cpt,
nty leh g masjid nak terawih..
bulan puase da nak dekat..
ai mak.....

5 comments:

toni777 said...

hoh? pagi sampai dari kampung terus pergi kelas?
student dedikasi nih...
soalan: de bawak balik kopok lekor x?

Nurul Hidayah said...

hehe...ade...wajib tuh
da kenduri ngan dak umah..heheh

m1ndfr34k said...

ermm xajak pon...

yuhanis said...

hee...sme2 dayah...xde hal pon...pe gne kwn kn...n aku tmog gumbira dgr brta mak ko dh mkin chat...tpncar wjah ceri kt muke ko taw...smp dayah abon ckp muke ko dh tembam lg...ki3...thanx jgk bwk kopok lekor utk kami yee...nyum2!!! =)

Nurul Hidayah said...

man: ingat xnak..heheh..ktorg da kenduri la..lenkali tau=)
anis:ten kayu anis hehe...tembam ke, korg ni silap tgk nie..hehe